DPY ve Bursluluk sınavındaki öğretmen ayrıcalığı kaldırılsın

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursluluk sınavında süregelen haksız uygulama bu yıl da devam edecek. Bildiğiniz gibi bursluluk sınavında çeşitli kontenjanlar uygulanmaktadır. Şehit çocuklarına, Yetiştirme yurdunda kalan çocuklara, bulunduğu yerde ilköğretim okulu bulunmayan çocuklara ve öğretmen çocuklarına gibi.

Hepsi tamam da öğretmen çocuğu niye kontenjan kullansın, bu sınavı madem MEB yapıyor, parayı da MEB veriyor öyleyse niye MEB personeli değil de öğretmen çocuğu.

Yoksa Bakanlık Öğretmen Bakanlığı mı? Yani öğretmen çocuğu 50 soru yapsa bursu kazanacak ama aynı bakanlıkta çalışan memur ve hizmetlinin çocuğunun kazanması için en az 70-80 net yapması gerekecek.

Diğer bakanlıklar kendi personeline imkan sağlarken acaba ayrıcalık yapıyor mu? Bu haksızlığın en kısa zamanda düzeltilmesini bekliyoruz.

Yetiştirme yurdunda barınan çocuklara burs verilirken (çünkü çocuk sayısından fazla kontenjan olduğu için sınava girmesi yetiyor, zaten burs almalarına da gerek yok çünkü bütün ihtiyaçları yetiştirme yurdunca karşılandığı gibi her ay maaşları da veriliyor) memur ve hizmetlinin çocuğu için kolaylık sağlanmaması düşündürücü.

Yorum yazan: Meheris
Not: Yukarıdaki Yorum sitemizin "Haber gönder" bölümü aracılığı ile bizlere iletilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber